Новини

Четвертий день вступних іспитів для дев’ятикласників  

     17 липня – четвертий день вступних випробувань. В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі тривають вступні іспити для абітурієнтів на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу).
     Багато хто в суботу, особливо влітку звик ходити на річку, їздити в ліс чи в гори, або хоча б до рідні на село. Хто ж у селі живе, той звик допомагати батькам по господарці, бо, як мовиться в українському прислів’ї, літній день рік годує. Та для 29 абітурієнтів сьогоднішній суботній день був відповідальним і напруженим, адже вони складали вступні іспити.
     Та оскільки це субота, то поговоримо про фізичну активність і рух. Точніше – про 30-хвилинну перерву між іспитами з української мови і біології. Її абітурієнти проводять на спортивному тренажерному майданчику.
     За спостереженнями з минулорічної вступної кампанії, дехто з хлопців і дівчат, відсидівши годину на першому екзамені, знову ж під час перерви сідає на лавочку, втомлено опустивши руки. А варто би порухатися, позайматися на якомусь з тренажерів, розімнути м’язи, зрештою – психологічно відволіктися. Саме це, з огляду на попередній досвід, представники приймальної комісії радять вступникам. І судячи зі світлин за чотири дні іспитів, дехто такими порадами скористався.
     За словами директора ІФМФК Володимира Васильовича Стасюка, заняття з фізкультури (як навчальна дисципліна) є важливими у розкладі студентів коледжу. А майбутні медичні працівники повинні усвідомлювати важливість здорового способу життя, занять фізкультурою і спортом як вагомої складової цього способу життя. Адже фізична культура є складовою культури взагалі.
     В ІФМФК створені гарні умови для занять фізкультурою і спортом. Саме у 2021-му виповнюється своєрідний ювілей – 10 років з часу побудови і відкриття спортивного комплексу. Побудували його без залучення бюджетних коштів – чи не єдиний такий приклад в Україні. Поряд з спортзалом (сучасним, з допоміжними приміщеннями і автономною системою опалення) є спортмайданчик зі штучним покриттям та спеціальний майданчик з антивандальними тренажерами. Діють спортивні секції з міні-футболу, баскетболу, тенісу, легкої атлетики, волейболу, шахово-шашковий клуб, заняття в яких проводять досвідчені викладачі.
     І хоча через карантинні обмеження у 2020-2021 роках спортивних заходів не було багато, та традиційно представники ІФМФК беруть участь у обласних та всеукраїнських турнірах. Про численні спортивні перемоги свідчать кубки і призи.
     У коледжі сподіваються, що ті, хто поповнить студентську родину цьогоріч, продовжуватимуть такі спортивні традиції.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165