Новини

Восьмий день вступних іспитів для дев’ятикласників  

     21 липня – восьмий день вступних випробувань. В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі тривають вступні іспити для абітурієнтів на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу). Водночас продовжується прийом документів від одинадцятикласників.
      До завершення вступних випробувань у дев’ятикласників залишаються два дні. Та вступна кампанія «не відпускає» ні тих абітурієнтів, хто уже склав вступні іспити, та їхніх батьків, ні тих, у кого вони ще попереду. Перші, очевидно, оцінюють власні шанси пройти на бюджетну форму навчання. Ті ж, у кого іспити завтра-післязавтра, переконуються, що незадовільних оцінок немає, і все ж налаштовуються на серйозне ставлення до написання тестових завдань, бо іноді неуважність чи поспішність може стати причиною помилки, а не «забув» чи «не знав».
      До слова, про «забув (забула)». Неодноразово за ці вісім днів бувало, коли хтось із вступників, уже прийшовши у коледж, виявляв, що забув вдома олівець чи ручку. Очевидно, від надмірного хвилювання. Для них знаходиться ручка-олівець, зайвого стресу нема. Словом, створені всі умови, щоб абітурієнти нормально працювали. Це як додатковий штрих до наших попередніх розповідей про соціальну дистанцію, бактерицидні рециркулятори, кондиціонер, водичку з кулера.
     А під час 30-хвилинної перерви між іспитами на тренажерному спортмайданчику абітурієнти мають змогу не лише відпочити (вітається активний відпочинок – у русі), а й перезнайомитися, поспілкуватися один з одним. Може, це майбутні одногрупники, а однокурсники – то вже точно.
     Якщо вступники на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу) завершують вступний марафон, то ті, хто вступає на основі повної загальної середньої освіти (після 11-го класу), з 14 липня подають заяви і документи. Уже на спеціалізацію «Сестринська справа» є понад сто заяв і близько 50 – на спеціалізацію «Акушерська справа».
     І тут виникає чимало нюансів, де потрібна допомога членів приймальної комісії. Як виявилося, дехто з абітурієнтів не вміє створити електронні кабінети, запитують, як написати заяву, неправильно рахують середній бал свідоцтва про повну загальну середню освіту. Представники приймальної комісії консультують, радять, допомагають.
     До 26 липня можуть подавати документи одинадцятикласники, які вступають за результатами іспитів. Іспити з української мови і біології вони вже складали 13 липня, ще одна група може здавати екзамени 27 липня – є такі бажаючі.
     Ті ж, хто вирішив вступати у коледж за результатами ЗНО, документи можуть подавати до 2 серпня. 
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165