Новини

 На молодших курсах завершуються «директорські години спілкування»

     Протягом вересня в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі на І і ІІ курсах проходять години спілкування з директором. Такі зустрічі уже відбулися у восьми групах першого курсу, залишилась тільки одна група з трьох фельдшерських. За тиждень додалися чотири групи другого курсу, які вчаться другий рік, і дві групи після 11 класу, які розпочали навчання в коледжі з цього року. Планується, що до кінця місяця всі студенти молодших курсів зможуть зустрітися з директором.
     Якщо напередодні 1 вересня, одразу після посвяти в першокурсники, проходили години спілкування директора ІФМФК Володимира Васильовича Стасюка з батьками тих, хто став студентом, то протягом вересня такі «директорські години спілкування» традиційно вирішили провести у всіх групах молодших курсів. Зрозуміло, що розпочалися вони саме з першокурсників, які поповнили студентську родину коледжу і у яких ще триває період адаптації. Але і другокурсники, які в минулому році приступили до навчання в умовах карантинних обмежень, тепер теж мають можливість зустрітися з директором коледжу.
     Сам Володимир Васильович Стасюк такі зустрічі-спілкування вважає важливими – і для себе, і для студентів.
     – Це така моя принципова позиція: я вважаю, що весь новий набір обов’язково повинен мати годину спілкування з директором, – зазначає керівник ІФМФК. – Насамперед, це підкреслює повагу до студентів нового набору. І я вважаю за потрібне з позицій життєвого досвіду поділитися з ними важливою інформацією та думками.
     Чисто формально такі зустрічі не передбачені посадовими інструкціями директора чи навчальними планами. Здавалось би, всю інформацію можуть надати керівники груп, куратори. Але хіба не важливо почути мудрі думки досвідченого викладача і керівника, які примусять декого над чимось замислитися, зрештою, побачити директора зблизька, дізнатись про деякі факти з його біографії? А розповіді про життєві історії випускників і жарти від Володимира Васильовича допоможуть зменшити дистанцію між студентом і директором, збільшити довіру до нього.
     Про що йдеться під час таких зустрічей, на чому робляться наголоси? Якщо коротко, то тематику можна окреслити так: медицина, релігія, здоровий спосіб життя, перспективи майбутньої діяльності.
     Володимир Васильович Стасюк зі свого власного досвіду колишнього студента Івано-Франківського медичного училища, яке закінчив рівно пів століття тому, лікаря і організатора охорони здоров’я, викладача і керівника переконує студентів, що медицина – це найважливіша і найпотрібніша професія. «Якщо людина є найвище творіння, в чому ніхто не сумнівається, то власне предметом вивчення для тих, хто вибрав майбутній медичних фах, є людина, її проблеми, її хвороби. Зрештою, це наука про себе – чи може бути щось краще і цікавіше?» (цитата від директора).
     Для тих, хто хоче вчитися, відкриваються гарні перспективи. Не лише віддаленіші – праця в лікувальних закладах, продовження навчання в медичному університеті, а й на ближчі рік-два – переваги підготовки до ЗНО у коледжі. До слова, ІФМФК серед лідерів на Прикарпатті за результатами ЗНО, а Крок.М студенти традиційно здають без незадовільних оцінок і з вищими за середньоукраїнські показниками.
     Згідно з угодами, які підписували всі першокурсники, після двох років навчання (так званого екватору) можливий «обмін місцями» між тими, хто вчиться за регіональним замовленням, і контрактниками. Найкращі студенти з контрактників перейдуть на державні місця і навпаки – хто вчиться гірше, змушений буде платити за навчання. В цьому році таких «обмінів» було зо два десятки – про це варто повідомити і першокурсникам, і тим, хто вчиться на другому курсі (ще кілька місяці попереду, є час підтягнутися). Водночас другокурсникам цікаво дізнатися, що для них в цьому навчальному році буде обов’язкове ДПА у вигляді ЗНО з української мови і математики і ще два предмети на вибір (як правило, найбільше вибирають історію і біологію).
     Неодноразово Володимир Васильович Стасюк наголошував під час такого спілкування зі студентами на важливості сумлінної праці кожного. За його словами, фундаментом гарного навчання є релігія, вона повинна стимулювати до навчання. «Дитина, яка усвідомлює, що вона має Творця, старатиметься бути гідною Творця» (цитата від директора). І потрібно вдосконалювати тіло (не нехтувати фізичними вправами, вживати здорову їжу) та вдосконалювати розум. «Цим ми наближаємося до Творця, стаємо Його дитиною».
     Власне і мета зустрічей директора зі студентами – спонукати останніх до фізичного і творчого вдосконалення. Умовно кажучи, такі «директорські години спілкування» за участю керівників груп, які в ІФМФК вже традиційні, – це поєднання різних функцій: інформаційної, пізнавальної, світоглядної. І цікаво, і корисно.
Пресцентр коледжу.
IMG 5934

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165