Басараба (Мельничук) Тетяна Петрівна

Басараба (Мельничук) Тетяна Петрівна. Навчалась в Івано-Франківському базовому медичному училищі у 1997-2000 рр. за спеціальність «Лікувальна справа», закінчила з відзнакою. Працювала медичною сестрою в обласній дитячій лікарні. Під час навчання в Івано-Франківському медичному університеті працювала медичною сестрою в ЦМКЛ. Медичний університет закінчила з відзнакою, залишилася працювати викладачем на кафедрі соціальної медицини та організації охорони здоров’я. Разом з тим, пройшла інтернатуру з спеціалізації «Загальна практика-сімейна медицина», згодом ще з спеціалізації «Організація охорони здоров’я». Працювала завідувачкою кабінету медичної статистики в ЦМКЛ, пізніше завідувачкою економічної статистики в обласному інформаційно-аналітичному центрі медичної статистики, згодом заступником директора обласного лабораторного центру. З 2020 року працює викладачкою предмету «Фармакологія та медична рецептура» в ІФМФК.

Тетяна Басараба: Медичний працівник – це не просто професія. Це стан душі! Це спосіб життя!

 Для мене Івано-Франківське базове медичне училище – це Аlma mater, яка дала путівку в життя. В моїй родині медичних працівників не було, однак мій вибір навчального закладу і професійного шляху був усвідомленим. Це був мій вибір, і тому я вчила все, не виділяючи улюблені і не улюблені предмети. Тому і важко виділити когось з викладачів більше, ніж інших.

З великою повагою пригадую Оксану Володимирівну Афтанас (викладачку української мови), Любов Михайлівну Облогіну (викладачку мікробіології та інфекційних хвороб), Романа Івановича Мальця (викладача латинської мови), Чеславу Михайлівну Рішко (викладачку акушерства та гінекології), Світлану Володимирівну Баран (викладачку фізіотерапії), Зену Василівну Никифорук (викладачку фармакології) та інших. Частина з них уже, на жаль, відійшли у Вічність.

Отримані від цих викладачів знання стали для мене фундаментом для подальшого розвитку в медичній сфері. Саме під час навчання в медичному училищі відбувалося становлення мене як особистості, сформувався світогляд та впевненість у виборі професії. Насичена організація навчального процесу і постійна підтримка викладачів дозволили отримати уміння та навики, які допомогли мені у медичній діяльності та кар’єрному рості.

Під час навчання в училищі майже кожного тижня з п’ятниці на суботу я ходила на чергування в міський пологовий будинок. Це було моє власне бажання, а, можливо, і вплив викладання Чеслави Михайлівни Рішко. І хоча в акушерстві і гінекології я не просунулася ні на йоту, але не думаю, що такі чергування для студентки були зайвими.

Пригадую також, як ми їздили в дитячий будинок в Надвірну. Здається, то було перед новорічними святами, ми привезли туди подарунки. У мене навіть збереглася світлина з тієї поїздки. Це теж мало значення для виховання милосердя, співчуття у студентів – майбутніх медичних працівників.

А завдяки вивченню в коледжі соціальної медицини (викладач Володимир Васильович Стасюк) у мене виник нездоланий інтерес до організації системи охорони здоров’я, який і мав неабиякий вплив на вибір мого подальшого професійного шляху і кар’єрне зростання. Адже я розвивалася професійно саме в цьому напрямку. Після закінчення медичного інституту я проходила інтернатуру за спеціалізацією «Організація охорони здоров’я», працювала викладачем соціальної медицини та організації охорони здоров’я Івано-Франківського медичного університету. А згодом моя робота була пов’язана з медичною статистикою в ЦМКЛ та в обласному інформаційно-аналітичному центрі медичної статистики, пізніше – з організацією охорони здоров’я, коли працювала заступником директора обласного лабораторного центру.

Хочу висловити слова подяки всім викладачам, які дали мені цінний багаж знань, за підтримку на шляху до самовдосконалення, за доступну і якісну освіту, а Аlma mater – за можливість носити почесне звання медичного працівника.

Подальший шлях становлення на професійному поприщі для мене був складним, різноманітним, і цікавим водночас… Та що там…, він й досі продовжується. І я щаслива, що на даний момент доля повернула мене у рідний навчальний заклад працювати викладачем.

Студенти, які навчаються або планують вступати в Івано-Франківський медичний коледж, знайте – Ви не тільки здобуваєте медичний фах, але й формуєте власну особистість, активну громадянську позицію, проявляєте свої таланти. Пам’ятайте, «Cum alma mater aeternum», що означає «з Альма-матер назавжди».

Тетяна Басараба, випускниця Івано-Франківського базового медичного училища 2000 року.

 

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165